0545 482 221 contact@wim-nijhuis.nl

Werkwijze

Een project dat op tijd klaar is. Binnen budget en met een tevreden klant. Lees hieronder hoe dat lukt.

Woning en aanbouw

Verbouwen of nieuw bouwen is een ingrijpende beslissing. Of het nu om een serre, een nieuwe badkamer, een aanbouw, een garage of een compleet nieuwe woning gaat. Er gebeurt ineens van alles, en u wilt graag precies weten wat er wordt gedaan en waarom.

Dat vereist een goede planning, die gezamenlijk wordt opgesteld. U krijgt advies over verschillende materialen en mogelijkheden, die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben. Bouwbedrijf W. Nijhuis heeft dit proces vele keren meegemaakt, en begeleidt u deskundig bij het maken van keuzes. Ook informeren wij u tijdens de bouw over alle ontwikkelingen.

Uiteraard kunt u ook altijd terecht met vragen. U krijgt het rechtstreekse nummer van een van de eigenaren, zodat u altijd direct uw vraag kunt stellen aan iemand de verstand van zaken heeft.

Boerderij en schuur

Iedereen die en een boerderij woont of heeft gewoond weet dat dat een boerderij heel anders in elkaar zit dan een “gewoon” woonhuis. Al is het alleen maar door de hoge leeftijd van de meeste boerderijen en door hun ligging. Daardoor zijn vaak hele andere bouwtechnieken gebruikt dan in de woonhuizen in de woonwijken

In boerderijen wordt veel gebruik van gemaakt van hout en balkenconctructies, en moet rekening worden gehouden met het authentieke uiterlijk. Vooral wanneer u van plan bent om een schuur te verbouwen tot woon- of verblijfsgedeelte, is dit van belang. Bouwbedrijf W. Nijhuis beschikt over de specifieke kennis over elk van de houtsoorten / materialen die worden gebruikt. En geeft uitgebreid advies over de voor- en nadelen van elk materiaal.

Monument en restauratie

Renovatie van een rijks- of gemeentelijk monument is heel wat meer dan een ‘opknapbeurt’. Naast de wensen van de eigenaar zijn vaak nog een of meerdere partijen bij het project betrokken. Ook krijgen ruimtes vaak een geheel andere bestemming dan waarvoor ze oorspronkelijk zijn gebouwd en gebruikt.

Bekendheid met oude en nieuwe materialen is onmisbaar evenals kennis van vroegere bouwtechnieken. Herstellen in oude stijl, met gebruik van oude technieken is vaak gewenst en ook vaak een eis vanuit instanties. In oude panden wordt veel gebruik van gemaakt van hout en balkenconctructies. En het uiterlijk moet autheniek blijven. Bouwbedrijf W. Nijhuis heeft ervaring met kleine en grote projecten.

Bekijk onze certificaten en diploma’s

Deuren en ramen op maat

Elk gebouw is anders. Vooral bij oudere gebouwen (zoals boerderijen en monumenten) komt het vaak voor dat deuren en ramen met standaardmaten niet passen. Of misschien wilt u geen standaard deur, venster of trap.

Om deze reden maakt bouwbedrijf W. Nijhuis handmatig deuren, ramen, vensters en trappen op ieder gewenst formaat. Het hout / de materialen komen van een aantal vaste leveranciers die een constante kwaliteit en een stipte levering van materialen garanderen.

Op tijd. Binnen budget. En helemaal tevreden

Leer de vakspecialisten met ruim 40 jaar ervaring kennen.  Hoor alles over onze werkwijze, de garanties en vooral onze persoonlijk aanbak

Werk in de afgelopen jaren

verbouwing boerderij monument
Deur op maat gemaakt